Jumaat, 7 Oktober 2011

NOTA UNTUK TUHAN : SELAMAT PERGI MAK ABAH

Assalamualaikum WBT. Ahak2! Cover la sikit!


Menulis entri ketika awan Malaysia sedang sibuk diterjah pesawat-pesawat menuju ke Madinah dan Makkah, anda dah dapat agak entri kali ini mengenai apa kan?


Ya.. tarikh 4 OKTOBER 2011 .. Md Nasir bin Bujang dan Halijah binti Ninggal berangkat ke tanah suci


45 hari berjauhan daripada mak dan abah ... tak ada apa yang saya harapkan. Saya cuma harapkan Tuhan mempermudahkan setiap langkah mak dan abah. Saya cuma harapkan Tuhan permudahkan setiap langkah saya dan adik beradik menempuhi 45 hari tanpa mak dan abah.


Bila mak dan abah pergi... macam mana saya nak cakap. Ok, macam ni. Anda yang mungkin pernah atau sedang berada di tempat saya, mesti telinga anda akan terngiang-ngiang marah seorang abah. Leteran seorang mak. Janggal? Ya, saya rasa janggal. Pukul 5 pagi saya bangun dari tidur lepas dikejutkan oleh mak. Tapi, untuk 45 hari ni, saya kena paksa diri untuk akur pada jeritan jam loceng. Ya, itu salah satu situasi yang saya lalui. Banyak lagi sebenarnya tapi tak cukup satu hari untuk saya gambarkan rasanya. Hahahaha...


Apa pun, saya yakin. Mak dan abah pergi seketika untuk 'berjumpa' dengan Tuhan. Perpisahan itu pasti berlaku dalam mana-mana perhubungan. Soalannya, cuma 'bilakah?' Dan kini, saya sedang melalui frasa untuk menjawab soalan itu. 


Senyum! Saya tak menangislah! Anak jantan!!! Yeah!! Hahahahaha....
Tiada ulasan: